پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس جامعة‌المصطفی العالمیه پیشنهاد داد دپارتمان علوم اسلامی با همکاری دانشگاه‌های ژاپن و جامعة‌المصطفی تأسیس شود.

به  گزارش  مرکز خبر حوزه،  حجت الاسلام والمسلمین علی رضا اعرافی در دیدار «خانم ساکورای»، استاد دانشکده مطالعات بین‌المللی علوم انسانی دانشگاه واسدای ژاپن، با اشاره به غربی بودن ساختار آموزش و پرورش ایران در گذشته، ابراز داشت: دربارة دانش غربی، در علوم طبیعی و ریاضیات، تقریباً به آن ‌اعتماد می‌کنیم و تلاش شده است دانش‌آموز، نگاهی انتقادی در حوزۀ علوم اجتماعی همراه با نگرشی منصفانه،‌ اما منتقدانه از خود نشان دهد.

 وی ادامه داد :اسلام در حوزۀ فلسفی، اخلاق و احکام، معارف فراوانی دارد و به آن معتقدیم و توجه ویژه‌ای به این زمینه شده است. کوشیده‌ایم چهره‌ای نوجوان‌پسند از آن به دانش‌آموزان نشان داده شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  خاطرنشان کرد: حدود پنج سال پیش، منشور تعلیم و تربیت در ایران نوشته شده است که هم‌اکنون این منشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی می‌باشد؛ در این سند تلاش شده است حدود سی اصل مهم مورد توجه قرار گیرد.

رئیس جامعة‌المصطفی افزود: از هنگامی که ملت‌ها و دولت‌ها در جهان اسلام و دنیای معاصر شکل گرفت، اسلام و ناسیونالیسم وجود داشت و بر این اساس حل این پارادوکس در کشورهای اسلامی بسیار مهم است.

دیدگاه نخست در این زمینه فقط به اسلام توجه می‌کند و در آن ناسیونالیسم و ملیت بی‌ارزش تلقی می‌شود.

عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد:‌ دیدگاه دیگری است که از نگاه ملی‌گرایی است و اسلام را عنصری درون این دیدگاه در نظر می‌گیرد. در تفکر انقلاب اسلامی تلاش شده است، تلفیقی از این دو نگاه ارائه شود؛ بنابراین، امام(ره) اسلام را اصل قرار دادند و جایگاه ملیت نیز محفوظ است.

وی  اظهار داشت: مکتب ائمه اطهار(علیهم‌السلام) حقیقتی ناب و فراتر از ملیت‌هاست. که این مکتب ریشه در فکر و اصالت پیامبر اکرم(ص) دارد و تقارن مهمی بین آن و فرهنگ ایرانی از قبیل نگاه عقلانی و فلسفی به جهان، بهره‌مندی از تفکر فلسفی و عقلی و روح عرفانی و معنوی به چشم می‌خورد.

*جامعةالمصطفی بر عقلانیت و تفکر فلسفی تأکید دارد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی  تصریح کرد: اصولی در جامعة‌المصطفی رعایت می‌شود که اهمیت ویژه‌ای دارد؛ راهبرد اول جامعة‌المصطفی، نگاه عقلانی و فلسفی است؛ ما بر عقلانیت و تفکر فلسفی تأکید داریم.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی  اضافه کرد: راهبرد بعدی ما، گفت‌وگوی ادیان الهی و مذاهب است. از راهبردهای دیگر، توجه به علوم اجتماعی و انسانی در حوزۀ علوم اسلامی می‌باشد. جامعة‌المصطفی در حوزه فلسفه‌های جدید و فلسفه‌های اسلامی، ادیان و مذاهب و علوم انسانی و اجتماعی با نگاه انتقادی و اسلامی، حدود صد رشته تدریس می‌کند.

*راه‌اندازی دپارتمان جامعةالمصطفی و دانشگاه‌های ژاپن

وی افزود: مهم‌ترین بخشی که می‌توان با مراکز علمی ژاپن همکاری داشت، حوزۀ پژوهش و مطالعات فرهنگی و تطبیقی ایران و ژاپن و معرفی اسلام به زبان ژاپنی و متناسب با نیاز ژاپن، تبادل تجربۀ علمی استادان دانشگاه و دانشجویان دو کشور می‌باشد.

عضو جامعةالمصطفی خاطرنشان کرد: در زمینۀ تبادل تجربۀ علمی، می‌توان دوره‌های کوتاه‌مدت برگزار کرد. البته ممکن است در افق بلندتر به جایی برسیم که با همکاری دانشگاه‌های ژاپن، یا جامعة‌المصطفی، دپارتمان علوم اسلامی را به صورت مستقل راه‌اندازی کنیم.

*یکی از مشکلات ملت‌ها اطلاع‌رسانی غلط است

بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی جامعة المصطفی، خانم ساکورای نیز در این دیدار اظهار داشت: امیدوارم روابط ایران و ژاپن -روابط سیاسی و فرهنگی- در مقایسه با گذشته، روند روبه رشدی داشته باشد.

وی گفت: یکی از مشکلات فراروی ملل، اطلاع‌رسانی غلط است؛ متأسفانه، رسانه‌های بین‌المللی، اخبار را به درستی منعکس نمی‌کنند. امیدوارم رسانه‌ها، خللی در روابط مردم سراسر دنیا ایجاد ننمایند.     

گفتنی است خانم کیکو ساکورای، هم‌اکنون، استاد دانشکدة مطالعات بین‌الملل علوم انسانی دانشگاه واسدا می‌باشد. برخی از کتاب‌‌های وی عبارت است از: شیعه، اسلام، جامعة اقلیت مسلمانان در ژاپن، ایران معاصر؛ تحول در زمین خدا، رسانة کتب درسی ایران انقلابی: چالش بین اسلام و ملی‌گرایی.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha